Nieuws

Traumachirurgendiner

Afgelopen 3 juni 2024 vond het jaarlijkse traumachirurgendiner plaats bij Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse meer. Onder het genot van een hapje en een drankje kwam een delegatie van de traumachirurgen uit de regio West informeel samen.

traumachirurgendiner website 1

Tijdens deze avond gaf de nieuwe voorzitter van het Traumacentrum West, dr. Sven Meylaerts, een presentatie over de transitie die traumaregio West gaat doormaken. Het uitgewerkte plan omvat de volgende punten:

  • Integraal klinisch zorgnetwerk: Regio West heeft een integraal klinisch zorgnetwerk van traumachirurgen die gezamenlijk werken aan de best passende zorg voor de patiënten in regio West.
  • Samenwerking level-1 traumazorg: Haga/HMC en LUMC gaan als één team de level-1 traumazorg in de regio bieden. Samen met de level-2/-3 traumaziekenhuizen wordt gewerkt aan het behalen van de traumanormen (240-norm & 90%).
  • Multidisciplinaire besprekingen: Op regionaal niveau worden twee multidisciplinaire besprekingen (MDO’s) ingericht: het MDO “fracture related infections”, en het MDO “complicaties in de traumachirurgie”.
  • Registratie/database fracture related infections: Er wordt een tweede registratie/database binnen de regio in gebruik genomen ten behoeve van de fracture related infections.
  • Regiomiddagen en Expertisegroepen: Binnen regio West worden regiomiddagen ingericht om gezamenlijk te opereren en waaruit mogelijk expertisegroepen ontstaan.
  • Toegang tot regionale data: De regionale data uit de Landelijke Traumaregistratie wordt opengesteld voor alle traumachirurgen uit de regio.
  • Transformatiegelden: Er worden transformatiegelden aangevraagd voor de transitie binnen de level-1 traumazorg en de regionale traumazorg.

Dit plan zal bijdragen aan de verdere verbetering van de traumazorg in regio West.

Scroll naar boven