Nieuws

Piekdrukte in acute kindergeneeskunde leidt tot mogelijk behandeling buiten het vertrouwde ziekenhuis

Zorgprofessionals in de regio staan voor een grote uitdaging door het toenemende aantal kinderen dat op de afdeling acute kindergeneeskunde moet worden opgenomen. Ondanks de inzet van extra middelen en personeel, kunnen sommige ziekenhuizen momenteel mogelijk niet alle patiënten opvangen, waardoor kinderen mogelijk elders behandeld moeten worden. Ook kunnen hierdoor wachttijden oplopen.

pexels lisa fotios 2721581 1

Veel kinderen zijn momenteel ziek door luchtweginfecties, waaronder het RS-virus, dat ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Vooral bij baby’s en kinderen met een zwak afweersysteem kan het ernstige klachten geven. Hierdoor zijn er nu veel meer kinderen dan normaal in het ziekenhuis opgenomen. Dit zorgt voor extra drukte in ziekenhuizen door het hele land.

De kinderbeddencapaciteit staat onder druk. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West benadrukt dat alle nodige maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat kinderen, waar ze ook worden behandeld, de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ouders en verzorgers wordt gevraagd voor hun begrip voor de situatie. Het ROAZ werkt nauw samen met de ziekenhuizen in de regio om de situatie te monitoren en maatregelen af te stemmen. Ook is contact met ziekenhuizen uit andere regio’s.

Scroll naar boven