Nieuws

RAV Haaglanden implementeert 24/7 Middencomplexe (MC) zorg in het acute segment voor vervoer van personen met verward of onbegrepen gedrag.

Aan het begin van dit jaar heeft RAV Haaglanden officieel een nieuwe werkwijze geïmplementeerd: 24 uur per dag, zeven dagen per week wordt Middencomplexe zorg nu ook ingezet in het acute segment voor vervoer van personen met verward of onbegrepen gedrag. Deze overgang is een mijlpaal in ons streven naar verbeterde zorgverlening.

afbeelding rav haaglanden

 
Het project
De totstandkoming heeft meer dan twee jaar geduurd en bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar RAV Haaglanden is erg trots op het resultaat! De ontwikkeling kwam in een stroomversnelling toen landelijk werd besloten dat vanaf 1 januari 2022 niet langer de politie, maar de RAV verantwoordelijk zou zijn voor het vervoer van personen met verward of onbegrepen gedrag. In mei 2022 is RAV Haaglanden gestart met een pilot van de Psycholance, geleverd door onderaannemer BAS. Na het verkennen van diverse scenario’s en uitgebreid onderzoek heeft het bestuur van RAV Haaglanden in december 2022 op advies van de projectgroep besloten om het vervoer volledig in eigen beheer te nemen, met behulp van Middencomplexe Zorg, ook in het acute segment voor deze patiëntengroep. Het jaar 2023 is gebruikt voor de uitwerking en voorbereiding, wat veel werk vereiste, maar met de inzet van velen is het gelukt om de planning te halen. Op 8 januari 2024 is de nieuwe werkwijze van start gegaan. Voor de medewerkers in de Middencomplexe Zorg lijkt dit een boeiende ontwikkeling in hun werk. In Nederland is RAV Haaglanden een van de koplopers, wat bijzonder is.

Scroll naar boven