Nieuws

Zorgcontinuïteitsplan

Het jaarlijkse griepseizoen, het terugkerende RS-virus, de acute sluiting van een afdeling, of een storing in een logistiek proces binnen een instelling, hebben allemaal een aanzienlijke impact op zowel de acute als electieve zorg. Dit komt bovenop de al bestaande structurele knelpunten in de acute zorg. Het is de taak van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) om de continuïteit van zorg in de regio te waarborgen en waar nodig hierover afspraken te maken.

zorgcontinuïteitsplan

ROAZ-regio West heeft een Regionaal Zorgcontinuïteitsplan opgesteld dat in verschillende fases de druk op de zorgvraag weergeeft. Dit plan vormt de basis voor de deelplannen zoals de zorgcontinuïteitsplannen voor Epidemieën, en Geboortezorg waarin specifieke afspraken op deze thema’s per fase zijn uitgewerkt.

Het Regionaal Zorgcontinuïteitsplan en de deelplannen worden elk jaar geüpdatet aan de hand van bijvoorbeeld actuele ontwikkelingen, veranderingen in werkwijzen of het updaten van het Landelijke Zorgcontinuïteitsplan.

De plannen bieden de ketenpartners in het ROAZ handvatten om samen, in tijden van extreme drukte of krapte, de juiste zorg op de juist plek beschikbaar te houden.   

Scroll naar boven